Adviezen - Hypotheken - Onroerend goed - Taxaties
Alles makelaardij onder één dak.

NVM-makelaar 

De Nederlandse Vereniging van Makelaars kent geen (advies)tarieven of richtlijnen voor het berekenen van courtage, taxatiekosten, kosten voor beheer, et cetera. De makelaar bepaalt zelf zijn tarieven. Tarieven kunnen derhalve per makelaarskantoor verschillen.

Wat betekent dit voor u?
Dit betekent voor u dat alvorens u opdracht gaat geven aan een makelaarskantoor u voor uzelf op een rijtje moet zetten welke diensten u van de makelaar verwacht en vervolgens met de makelaar bespreekt welk tarief daar aan vast zit. 

Een onroerend goed heeft vele waarden, of het nu om een huis, kantoor, bedrijf, boerderij of landerij gaat. Er is sprake van een verkoopwaarde, die in beginsel door koper en verkoper anders worden ingeschat. Voor de verzekering praat men over de herbouwwaarde, de bank vindt de executiewaarde belangrijk en de fiscus rekent met de waarde in het economische verkeer. Voor alle partijen is het belangrijk om op een gegeven moment te beschikken over een realistisch waardeoordeel van een deskundige. We hebben het dan over een taxatierapport waarin op weloverwogen wijze rekening wordt gehouden met relevante argumenten.

Een dergelijke deskundige is de NVM-makelaar.
Door te werken met een NVM-makelaar is iedereen ervan verzekerd dat het taxatierapport door een specialist is opgemaakt.
Brede praktijkervaring en het gebruik van het NVM-uitwisselingssysteem als voortreffelijke informatiebron zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie.

Het NVM-uitwisselingssysteem
Dit is een softwaresysteem dat de NVM-makelaar dagelijks op de hoogte stelt van bewegingen op de woning-, bedrijfs- en agrarisch onroerendgoedmarkt en inzicht geeft in vraag en aanbod binnen het werkgebied van de makelaar.

Erkenning
Onze NWWI en Taxateurs Unie taxatierapporten worden door alle geldverstrekkers erkend. 

 

Contact
Heeft u nog meer vragen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn